Panelne i pletene ograde, jednokrilne, dvokrilne i klizne kapije

Panelne ograde su varene iz čeličnih vruće cinčanih palica debljine 4 ili 5 mm i zaščićeni sa plastifikacijom – elektrostatičkim prašnim nanosom boje i pregrijane na 200°C To omogućava, da su naše panelne ograde potpuno zaštićene protiv hrđe. Uzdržavanje – bojenje nije potrebno ako na ogradi nema fizičkih oštećenja (ogrebotine, udari). Garancija na naše proizvode je 10 godina.

Posebnost ograde je diamantni oblik okca. Ekonomično rješenje i dobro se uklapa s okolinom. Okca 50 x 50, debljina žice 2 mm. Na raspolaganju cinčano ili plastificirano. Ograda visine: 1000, 1200, 1500, 1800 i 2000 mm. Sa stubovima, podupiračima, spojnim materialom i žicom za napinjanje.

Krila vrata za kapije su sastavljena iz profilnih cjevi. Presjek cijevi je ovisan od dužine i visine krila. Krilo je statički ojačano sa diagonalama koje spriječavaju povjes. Mogu se montirati na metalni ili betonski stub. Punjenje vrata nudimo sa panelima, vertikalnim šipkama ili po želji kupca. Prednosti naših vrata su brza i jednostavna montaža, kvalitet i trajnost. Troškova uzdržavanja nemate.
Prednost samonosivih vrata je u sistemu, kojima za pokretanje ne trebaju vodilice. Vrata su pričvršćena samo na jednom dijelu preko nosača, kojeg pričvrstimo vijcima prilikom betoniranja temelja. Ležajni točkovi su sakriveni u nosivom zatvorenom "C" profilu što umogućava mekano i tiho pokretanje vrata. Nadgradnja vrata (okvira) sastavljaju profilne cijevi, presjek – dimenzija profila je ovisna od dužine i visine prolaza. Okvir je sastavljen sa prenapetostnim i statičkim diagonalama, koje preprečavaju povjes vrata.